fbpx
Сьогодні
Фото 10:49 01 Тра 2022

Зеленський вручив спікерці Палати представників США орден: подробиці

English version here

Фото: ОПУ

Відбулася зустріч Володимира Зеленського зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі, яка прибула з візитом до Києва

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офіса президента України.

На зустрічі Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам і особисто Ненсі Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності України.

"Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і президент Байден. Це й нещодавні потужні кроки щодо оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу – ми вдячні за це", заявив Володимир Зеленський.

зустріч Зеленського та Ненсі Пелосі

Фото: ОПУ

Він наголосив на важливості звернення Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд доларів США.

Ненсі Пелосі зазначила, що сьогодні Україна героїчно бореться за свободу, і США готові допомагати Україні, доки ця боротьба не завершиться. За її словами, Україна є кордоном свободи.

За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України президент Володимир Зеленський нагородив Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги.

зустріч Зеленського та Ненсі Пелосі

Фото: ОПУ

Як повідомляла Рубрика, у неділю до Києва з візитом прибула спікер Палати представників США Ненсі Пелосі.

Про візит Ненсі Пелосі до України зазалегідь не повідомлялося.

Як раніше повідомляла рубрика, цього тижня Палата представників США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Що змінює цей закон для України? В тексті документу йде мова про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та для інших цілей.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: