fbpx
Сьогодні
11:30 01 Тра 2022

Це нагадує 30-ті роки: російські загарбники масово вивозять зерно з окупованих територій

Фермери Мелітопольського району Запорізької області повідомляють, що окупанти почали скуповувати зерно за вдвічі заниженими цінами

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм Запорізької ОВА та пресслужбу Мінагрполітики.

Як зазначають у адміністрації, у тих, хто відмовляється від такої співпраці, зерно забирають силою під дулами автоматів.

Також додали, що саме у Мелітополі місцеві продовжують чинити опір окупантам. Вночі невідомі розклеюють патріотичні листівки з написом "Мелітополь — це Україна".

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський вказує, що останнім часом відомство отримує багато інформації від фермерів, про те, що російські загарбники, масово крадуть їхнє зерно.

"Увесь агробізнес, який традиційно спілкується між собою, знає про ці факти. Я особисто це чую від багатьох власників елеваторів, які перебувають на окупованих територіях", заявив очільник відомства.

Мова йде про відвертий грабіж, який іноді навіть намагаються документально оформити, складаючи акти. Це відбувається скрізь на окупованих територіях — особливий сплеск спостерігається протягом останніх двох тижнів.

Як наголосив міністр, все це нагадує тридцяті роки минулого століття і ще раз показує справжнє обличчя російського агресора.

Сольський прогнозує, що така ситуація може загрожувати проблемами з продовольством на нині тимчасово непідконтрольних територіях.

"На півдні скоро буде врожай пшениці. Але фермери в цій ситуації цілком можуть сказати: "Ось вам ключі від трактора — їдьте, збирайте самі, якщо хочете"", — каже міністр

Він також додав, що красти в українців — це шлях, який завершиться однозначно погано для агресорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: