fbpx
Сьогодні
20:05 01 Тра 2022

12-річний хлопчик із Британії зібрав близько 255 тис. фунтів стерлінгів для українських дітей

English version here

Габріель Кларк із Камбрії (графство на північному заході Англії) вирізав із дерева миску та хотів продати її через соціальні мережі, а гроші направити українським дітям.

Про це пише BBC.

Видання повідомляє, що ідея Габріеля стала вірусною в мережі, коли батько закликав людей підписатися на обліковий запис його сина в стаграмі. Твіти підтримки написали автор Дж. К. Роулінг, комік Стівена Фрая та актор Джейсон Айзекс.

Габріель Кларк з Камбрії

Переможця лотереї оголосили в неділю, 17 квітня, але сторінку збору грошей було відкрито ще на шість днів. Габріель, який зайнявся столярними роботами після того, як йому подарували молоток діда, сказав, що його "вразили" пожертвування, які спрямують на благодійність.

Габріель Кларк з Камбрії

"Я сподіваюся, що ці гроші допоможуть організації Save the Children надати підтримку дітям, які постраждали від конфлікту, такими речами, як їжа, вода та безпечне місце для сну", – сказав він.

Габріель Кларк з Камбрії

На дерев'яній посудині були викарбувані синьо-жовті обручки, що символізували український прапор.

Батько Габріеля, Річард, сказав, що реакція була "неймовірною". Вони спочатку поставили собі за мету зібрати гроші в розмірі 5000 фунтів стерлінгів.

Габріель Кларк з Камбрії

"Я ніколи не думав, що мій твіт перетвориться на таку дивовижну річ. Якось це призвело до того, що люди пожертвували понад 250 000 фунтів стерлінгів на допомогу дітям в Україні", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: