fbpx
Сьогодні
21:11 30 Кві 2022

З території "Азовсталі" змогли вивезти 20 цивільних, яких витягли з-під завалів

Фото: Телеграм/"Азов"

До Маріуполя у суботу ввечері, 30 квітня, приїхала евакуаційна колона. З території Азовсталі змогли вивезти 20 цивільних, яких витягли з-під завалів — їх планують відвезти на підконтрольну Україні територію.

Про це заявив заступник командира полку Азов Святослав Паламар.

За його словами, цілу ніч окупанти атакували завод з ворожої артилерії, яка спричинила нові завали та руйнування. Режим тиші, який мав розпочатися о 06:00 розпочався об 11:00. Станом на 20:30 обидві сторони його дотримуються.

«Станом на 19:40 ми передали в домовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів, — це жінки та діти. І ми надіємось, що ці люди поїдуть у напрямку домовленому, а саме — Запоріжжя, на підконтрольну Україні територію», — розповів Паламар.

Він додав, що бійці Азову проводять спеціальну рятувальну операцію: з-під завалів тросами дістають цивільних, зокрема жінок, дітей та літніх людей. За словами Паламаря, поранені потребують необхідної медичної допомоги, але «нам невідомо, чому саме їх не забирають та про них зовсім не йдеться шодо евакуації на підконтрольну Україні територію».

«Наголошую, що ми просимо прогарантувати виїзд не тільки цивільних, а також поранених наших військовослужбовцям, яким необхідна медична допомога», — сказав заступник командира Азову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: