fbpx
Сьогодні
12:20 30 Кві 2022

Міноборони до блогерів: Ціна посту в соцмережах - втрати захисників

English version here

Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони вкотре звертається до громадян не оприлюднювати результати військових операцій до того, як це зробить Генштаб

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.

Як вона зазначила, це треба аби не зашкодити діям і результатам українського війська.

Маляр також просить не писати про звільнені села чи міста до оприлюднення цієї інформації Міноборони або ЗСУ.

Заступниця міністра наголошує, що ворог після таких публікацій починає їх знову атакувати. При цьому детальніше причини такої ситуації Маляр обіцяє пояснити після перемоги.

"У нас вже були ці прикрі інциденти коли звільняли Київську область. Тоді ми офіційно займали стриману позицію, бо командуванню операцією потрібна була тиша щодо просування наших військ вперед.

Все, що ми публічно говоримо, спрямоване на виконання оборонного задуму. Але навіть під моїми відео небайдужі люди та добровольці писали у коментах – "чому ж Маляр замовчує, що таке то село вже наше?".

Відповідаю – тому що нашим ЗСУ так потрібно – щоб під час військової операції була інформаційна тиша.

Вчора знов відбувся показовий випадок шкідливої для оборони публічності. Відомий блогер вдень оприлюднив інформацію про звільнення села Руська Лозова на Харківщині.

І в цьому ж пості оприлюднив ще дві речі, які не треба було публічно писати. Інформація миттєво набула масштабного розголосу, на нас просто посипались запити і нам довелось її підтверджувати.

А вже ввечері там почалось загострення. Ворог активізувався…Українські захисники мали втрати.

Ось така ціна посту і лайків", підкреслила Маляр.

Заступниця додала, що інформацію можуть надавати знайомі військові прямо з передової, але право її публічно поширювати належить Генштабу та Міноборони.

"Наше суспільство доросле та емоційно зріле. Добре знає і розуміє що таке війна. Не треба безкінечно шукати приводи для новин про перемоги. Майте терпіння. І дайте спокійно попрацювати ЗСУ. Ми переможемо, але на це треба час і терпіння", резюмувала Маляр.

Нагадаємо, що 29 квітня в мережі журналіст та депутат повідомили про те, що ЗСУ силами штурмового підрозділу ГУР МО та Сухопутних військ звільнили від російських окупантів стратегічно важливий населений пункт на Харківщині – село Руська Лозова.

Головне управління розвідки в Telegram зробило репост повідомлення журналіста. Пізніше Командування Сухопутних військ офіційно підтвердило взяття населеного пункту.

Чому це важливо

Військове керівництво закликає використовувати інформацію лише з офіційних джерел, які дотримуються правил – пауза в щонайменше 12 годин після певної події наступального характеру, аби дати можливість Силам оборони закріпитись на позиціях, вберегти людей та не дати ворогу оперативної інформації з поля бою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: