fbpx
Сьогодні
11:33 30 Кві 2022

Подоляк заявив про ігнорування кремлем будь-якої пропозиції щодо порятунку людей із Маріуполя

English version here

Світ готовий допомогти врятувати людей в Маріуполі від російських бомбардувань, але російська сторона відкидає всі пропозиції

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, якого цитує партія "Слуга народу".

"Президент, голова Офісу президента постійно звертаються до світових лідерів, щоб вони допомогли нам переконати російську сторону в необхідності гуманітарного коридору з Маріуполя.

Певні політичні лідери по своїх особистих каналах звертаються до путіна, доводять, що з гуманістичних міркувань потрібно це зробити. Але, на жаль, з російської сторони немає жодної реакції", зазначено у повідомленні.

Подоляк також наголосив, що росіяни демонструють абсолютну закритість, неготовність розмовляти та йти хоча б на якісь поступки з точки зору гуманістичної складової.

Для них символічно знищити Маріуполь і "Азов", переконаний радник голови Офісу президента.

"Там кожен день йдуть атаки з максимальним використанням всієї важкої артилерії, авіації для знищення "Азовсталі". Росіяни розуміють, що там знаходяться діти, цивільні, але продовжують бомбардувати", підкреслює Подоляк.

Однак і керівництво України, і світові лідери не полишають спроб домовитися про врятування людей в Маріуполі.

"У світі є достатньо сміливих людей, зокрема політичних лідерів, які готові виконати посередницьку місію в Маріуполі. Тобто ми їдемо туди – і десятки світових лідерів готові стояти поряд з нами, щоб ми забрали людей. Світ хоче допомогти розв'язати цю велику гуманітарну катастрофу", радник голови ОП Подоляк.

Довідка

Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі.

12 квітня частина морських піхотинців змогла прорватися з заводу імені Ілліча до полку "Азов" на заводі "Азовсталь", частина ж потрапила в полон.

Російська армія завдає ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами.

19 квітня заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар ("Калина") повідомив, що завод "Азовсталь" знищений практично повністю, бійці витягують людей із-під завалів.

19 квітня Міноборони Росії щонайменше втретє запропонувало українським захисникам, які перебувають на "Азовсталі", скласти зброю та здатися.

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя.

20 квітня стало відомо, що морпіхи та "Азов" врятували пів тисячі бійців із порту Маріуполя.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українським силам поки що бракує засобів для проведення військової операції з деблокування Маріуполя.

Полк "Азов" заявив, що за ніч 28 квітня російські окупанти нанесли по Маріуполю близько 50 авіаударів та скинули велику кількість фосфорних бомб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: