fbpx
Сьогодні
08:56 30 Кві 2022

На Луганщині війська країни-агресора штурмують Рубіжне й Попасну: є загиблі та поранені

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

У Луганській області за минулу добу міста витримали 16 масованих артилерійських атак, багато будинків пошкоджено

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

Як зазначив очільник, є загиблі та постраждалі.

Зі слів голови ОВА, дві школи та 20 будинків зазнали руйнувань 29 квітня.

"16 масованих артилерійських атак витримали міста та села Луганщини за минулу добу.

Росіяни штурмують Рубіжне та Попасну. Це ті об'єкти, про пошкодження яких повідомили рятувальникам жителі Луганщини або пожежні самостійно виїжджали на місця подій.

Сьогодні вночі диспетчер отримав повідомлення про влучання російського снаряду по двох сусідських будинках в Рубіжному, які були зруйновані та охоплені полум'ям.

Є випадки із займанням покинутого житла чи пошкодженням без розповсюдження вогню… Ще два будинки палали у Новодружеську – наряд ДСНС зміг прорватися в район міста, як тільки вщухли обстріли.

Крім того, пошкоджено п'ять житлових будинків у Гірському, ще 10 – у Оріховому", написано у повідомленні.

Як наголосив Гайдай, російська армія обстріляла будівлю школи в нових районах Сєвєродонецька – там сталося займання в кабінетах. Пізніше стало відомо про пошкодження ще одного освітнього закладу міста.

У Гірському та Оріховому росіяни зруйнували щонайменше 15 будинків. Заходи щодо встановлення пошкоджень та постраждалих осіб ще тривають.

Кількість жертв внаслідок обстрілів Гірської громади впродовж п'ятниці невідома.

Очільник області розповів про госпіталізацію двох рятувальників: баротравму голови та осколкові поранення обличчя вони отримали при виконанні – під час виклику до Лисичанська.

Також Гайдай заначив, що у Лоскутівці, що поблизу Лисичанська, ввечері 29 квітня загинув 70-річний чоловік. А приблизно в той же час на вулиці міста отримав поранення лисичанин.

Крім того, 29 квітня приблизно опівдні росіяни обстріляли автомобіль із волонтерами, який рухався у напрямку Попасної. У транспортному засобі перебували два місцевих жителі та вінничанин. Обійшлося без жертв.

Також стало відомо, що під час доставки ліків та медикаментів до лікарні в Сєвєродонецьку під мінометний обстріл потрапили службовий поліцейський автобус, а також власний автомобіль співробітника поліції. Постраждалих немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: