fbpx
Сьогодні
09:21 30 Кві 2022

Лавров вважає, що росія обговорює з Україною питання денацифікації та зняття антиросійських санкцій

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що "на порядку денному" переговорів між Україною і рф серед іншого є скасування антиросійських санкцій

Про це повідомляє сайт МЗС РФ, який наводить інтерв'ю Лаврова китайському виданню "Сіньхуа".

"Наразі російська та українська делегації фактично у щоденному режимі з відеоконференцзв'язку обговорюють проект можливого договору.

У цьому документі мають бути зафіксовані такі елементи постконфліктного стану справ, як постійний нейтралітет, без'ядерний, позаблоковий та демілітаризований статус України, а також гарантії її безпеки.

На порядку денному переговорів також є питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші", зазначено у повідомленні.

Міністр закордонних справ росії також додав, що наслідком переговорів може стати "створення інституту держав-гарантів, серед яких, перш за все, постійні члени Ради Безпеки ООН, включаючи росію та КНР".

Росія за його словами, виступає за продовження переговорів.

Як повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський заявив 29 квітня про високі ризики припинення будь-яких переговорів із російською стороною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: