fbpx
Сьогодні
21:32 29 Кві 2022

"Якщо буде шанс, треба говорити": Зеленський про переговори з рф

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість переговорів з Росією. Він зазначив, що після злочинів окупантів у Бучі та Маріуполі українці готові вбити їх, але якщо є шанс зупинити війну, то потрібно говорити.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Після Бучі, Маріуполя люди хочуть вбити їх (окупантів – ред.) за те, що вони вбили нас. Я серцем і душею і головою зі своїм народом, але я розумію, що якщо буде шанс потрібно говорити", – сказав Зеленський.

Як приклад недоговороздатності Росії глава держави навів спроби України розблокувати Маріуполь для евакуації людей. Зеленський підкреслив, що Москва не хоче ні з ким про це говорити.

"Зараз через ООН ми спробуємо розблокувати і забрати людей, чи потрібно нам про це говорити? Потрібний. Або ми хочемо? Ми повинні. І кожен з нас розуміє, що якщо ми можемо зберегти життя цивільних і військових – потрібно робити все для цього", – додав він.

За його словами, переговори з Росією повинні проходити без принижень і ультиматумів, а предметно. Наприклад, кого, коли і як ми змінюємо. Якщо домовляємося закінчити війну, то на яких позиціях і територіях залишаються російські війська, куди їх відведуть.

"Без ультиматумів, без спеціальних умов, а у форматі розмови. Оскільки це вже не діалог, тому що інший настрій у всіх", – підкреслив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: