fbpx
Сьогодні
21:43 29 Кві 2022

Ленд-ліз допоможе Україні подолати ідейних спадкоємців нацистів, — Зеленський

English version here

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ленд-ліз допоможе Україні подолати ідейних спадкоємців нацистів.

Про це йдеться у його зверненні за підсумками 65-го дня війни.

«Вдячний Сполученим Штатам, Президенту Байдену і Конгресу за аналог знаменитої програми ленд-лізу, яка дуже допомогла боротьбі проти нацистів у часи Другої світової війни. Впевнений, зараз ленд-ліз допоможе Україні та всьому вільному світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв'язали війну проти нас. Ленд-ліз та інші програми підтримки України – це конкретний доказ того, що свобода й нині вміє захищатися від тиранії», – наголосив Зеленський.

Раніше Зеленський висловив вдячність президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену та всьому американському народові за лідерство у допомозі Україні в боротьбі проти російської агресії.

Зазначимо, що президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу Сполучених Штатів затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення 33 мільярдів доларів для підтримки України.

Палата представників Конгресу США 28 квітня підтримала законопроєкт про ленд-ліз та захист демократії в Україні.

7 квітня цей документ ухвалив сенат США. Закон набуде чинності після підписання президентом Джо Байденом.

На початку квітня сенат США одностайно ухвалив закон, який дозволяє Байдену використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів харчування тощо в Україну. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: