fbpx
Сьогодні
08:11 28 Кві 2022

ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу щодо агресії росії

English version here

Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям стосовно розслідування міжнародних злочинів РФ в Україні

Про це повідомила у середу ввечері пресслужба ПАРЄ, пише Рубрика.

Як зазначають у пресслужбі, також вона виступила за створення міжнародного трибуналу.

Асамблея, завідки виключили РФ, затвердила резолюцію на основі доповіді німецького депутата Франка Швабе, голови групи соціалістів у ПАРЄ.

ПАРЄ заявила, що "занепокоєна зростаючою кількістю свідчень звірств, вчинених російськими збройними силами", і висловила повну підтримку всім зусиллям, спрямованим на розслідування порушень росією міжнародних норм у галузі прав людини та міжнародного гуманітарного права.

А також інших міжнародних злочинів, включаючи воєнні злочини, злочини проти людяності та геноциду і забезпечення відповідальності агресора.

Як уточнила глава делегації Верховної Ради в Асамблеї Марія Мезенцева, цим документом ПАРЄ звертається до членів Ради Європи із закликом негайно створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та переслідування злочину агресії, скоєного політичним і військовим керівництвом Російської Федерації, та надання необхідної фінансової підтримки.

Також у резолюції є рекомендація Комітету міністрів Ради Європи призначити спецпредставника у питаннях наслідків агресії росії щодо України.

Парламентарі також зазначили, що російська агресія спровокувала найважчу гуманітарну кризу в Європі з часів Другої світової війни.

Вона кинула виклик глобальному управлінню та призвела до різкого зростання цін на енергоносії та відсутності продовольчої безпеки.

Резолюція закликає продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію з метою припинення бойових дій, виведення військ із суверенної території України та дотримання норм міжнародного права.

Документ закликає прагнути розірвати енергетичну залежність від Російської Федерації, прискорюючи енергетичний перехід і в той же час досліджуючи альтернативи імпорту енергії з Російської Федерації.

Резолюція була підтримана майже одноголосно – 144 проголосували "за" зі 147 присутніх.

Нагадаємо, через російське вторгнення ведеться робота над тим, щоби притягнути до відповідальності особисто керівників РФ.

Як повідомляла Рубрика, 16 березня після 26 років членства росію виключили з Ради Європи.

Нагадаємо, що Генеральний секретар організації 15 березня отримав офіційне повідомлення про вихід росії з Ради Європи.

Також він отримав інформацію про намір РФ денонсувати Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод.

Того ж дня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення виключити росію зі складу організації.

Таке рішення підтримали 46 країн.

росія була членом Ради Європи з 28 лютого 1996 року.

Біля будівлі Ради Європи спустили прапор росії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: