fbpx
Сьогодні
11:09 28 Кві 2022

Партія "Слуга народу" виключила депутата Ковальова з фракції: подробиці

Фото: Фейсбук /Ковальов

Партія "Слуга народу" призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова у своїй парламентській фракції

Про це зазначено у спільна заява Політичної партії "Слуга народу" та фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України.

"Слуга народу" просить правоохоронців розслідувати, чи став Ковальов на бік росії у Херсонській області, зрадивши Україну.

"Олексій Ковальов, народний депутат України, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область), в даний момент перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв'ю медіа, перебуває цілком добровільно.

Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій.

Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Він, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги.

Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної Ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти.

Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав.

Поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування із окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради.

З іншого боку, члени нашої партії, місцеві депутати, обрані від партії, організують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою.

На цьому тлі поведінка Ковальова є несумісною ані зі званням народного депутата України, ані тим більше – з членством у фракції "Слуга народу".

Його поведінка не лише кидає тінь на імідж партії.

Вона по суті є зрадою тих партійців і депутатів всіх рівнів, які сьогодні беруть участь у національному спротиві, перебуваючи на тимчасово захоплених територіях, служать у ЗСУ та підрозділах тероборони

А також, допомагають армії та переселенцям, проводять перемовини з колегами з країн-союзників щодо розширення допомоги України", зазначено у заяві.

Тому політична партія "Слуга народу" та фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції.

Також вони закликали генерального прокурора Ірини Венедиктової та голову Служби безпеки України Івана Баканова порушити кримінальну справу.

"За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата", – сказано в заяві, яку підписали голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк та перший заступник голови фракції Андрій Мотовиловець.

Керівництво Верховної Ради не знало, де перебуває й чим займається Олексій Ковальов.

Наприкінці 2021 року стало відомо, що депутат від "Слуги народу" Олексій Ковальов купив "4 канал" у екснардепа Дмитра Добродомова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: