fbpx
Сьогодні
09:34 28 Кві 2022

Парламент Канади ухвалив постанову, за якою злочини росії в Україні визнаються геноцидом

Канадський парламент визнав військові злочини рф в Україні геноцидом, ухваливши для цього відповідну постанову

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, внесена депутаткою Гізер Макферсон постанова отримала одностайну підтримку членів нижньої палати парламенту.

"Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами рф за вказівкою президента володимира путіна та членів російського парламенту…

Палата громад Канади визнає, що рф чинить геноцид проти народу України", зазначено в ухваленому документі.

У постанові перераховуються злочини російських військових, серед іншого згадуються навмисні вбивства цивільних і наруга над їхніми тілами, примусова депортація українських дітей до росії, тортури та згвалтування.

Зауважимо, що ухвалена постанова не є юридично зобов'язальною для уряду та не вимагає від нього жодних дій.

Водночас сама Макферсон після голосування зазначила, що внесенням постанови хотіла закликати уряд зайняти твердішу позицію.

При цьому збільшивши санкційний тиск на росію та виділивши додаткові ресурси Міжнародному кримінальному суду, до юрисдикції якого входять воєнні злочини.

Як повідомляла Рубрика, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо погодився з твердженням, що росія чинить в Україні геноцид, та пообіцяв притягнути до відповідальності виконавців.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: