fbpx
Сьогодні
22:04 28 Кві 2022

Палата представників США підтримала закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні

English version here

Фото: З відкритих джерел

Закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні був розглянутий Палатою представників та проголосований сьогодні в США.

Про це повідомляє керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Що змінює цей закон для України? В тексті документу йде мова про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та для інших цілей.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

Це важлива перемога нашого незламного народу, який зміг об'єднати навколо себе цивілізований світ у боротьбі з російським злом. Будемо трощити росію разом", – зазначив він.

В США приняли закон о ленд-лизе. Что он предусматривает

Зазначимо, що програма ленд-лізу була створена під час Другої світової війни: тоді закон про ленд-ліз ухвалив Конгрес США 11 березня 1941 року. Він дозволив США оперативно поповнювати запаси союзників.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: