Байден запропонував Конгресу новий запит на 33 млрд доларів для підтримки України

Президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу Сполучених Штатів затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення $33 мільярдів для підтримки України.

Про це він заявив під час виступу в четвер у Білому домі, присвяченому ситуації в Україні, передає Укрінформ.

«Я щойно підписав запит до Конгресу США щодо виділення критично важливої оборонної, економічної й гуманітарної підтримки, щоби допомогти Україні надалі протистояти агресії путіна у переломний момент», – зауважив президент США.

У цьому зв'язку він наголосив, що «вкрай важливо, аби це фінансування було схвалено (в Конгресі – ред.) та затверджено якомога швидше».

Байден підкреслив, що США не атакують росію. «Ми допомагаємо Україні захищатися від російської агресії, і путін, який вирішив розпочати це жорстоке вторгнення, так само він міг би зробити вибір, щоб припинити це жорстоке вторгнення», – зазначив американський лідер.

Як повідомили в адміністрації США, запит передбачає виділення $33 мільярдів. Він включає, серед іншого, $20,4 мільярда на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, додаткові $8,5 мільярда на економічну допомогу, близько $3 мільярдів на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.

Крім того, Байден оголосив про внесення пропозиції до Конгресу США щодо реалізації пакету заходів з притягнення чиновників уряду рф та олігархів до відповідальності за війну в Україні.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні запустили портал автобусних перевезень: як працює це рішення

В Україні запрацював єдиний портал офіційних міжнародних автобусних маршрутів. Про це пише Рубрика з посиланням на Міністерство… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Шольц під час промови з нагоди Великодня згадав Україну

У Великодньому привітанні канцлер Німеччини Олаф Шольц  пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах прокоментували збиття російського Су-25 напередодні

У Повітряних силах Збройних сил України розповіли подробиці збиття російського літака Су-25, який вдалося "приземлити"… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще майже 900 окупантів та 21 артсистему: у Генштабі відкоригували дані втрат рф

Минулої доби, 4 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 900 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, там війська рф 35 разів атакували позиції ЗСУ

Минулої доби, 4 квітня, російські війська продовжують тиснути по всій лінії фронту, найгарячіше на Авдіївському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Бога на плечі шеврон з українським прапором: Зеленський у Великдень звернувся до українців

5 квітня президент України Володимир Зеленський 5 квітня, у Великдень, звернувся до українців з нагоди… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.