fbpx
Сьогодні
19:12 28 Кві 2022

Байден запропонував Конгресу новий запит на 33 млрд доларів для підтримки України

Президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу Сполучених Штатів затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення $33 мільярдів для підтримки України.

Про це він заявив під час виступу в четвер у Білому домі, присвяченому ситуації в Україні, передає Укрінформ.

«Я щойно підписав запит до Конгресу США щодо виділення критично важливої оборонної, економічної й гуманітарної підтримки, щоби допомогти Україні надалі протистояти агресії путіна у переломний момент», – зауважив президент США.

У цьому зв'язку він наголосив, що «вкрай важливо, аби це фінансування було схвалено (в Конгресі – ред.) та затверджено якомога швидше».

Байден підкреслив, що США не атакують росію. «Ми допомагаємо Україні захищатися від російської агресії, і путін, який вирішив розпочати це жорстоке вторгнення, так само він міг би зробити вибір, щоб припинити це жорстоке вторгнення», – зазначив американський лідер.

Як повідомили в адміністрації США, запит передбачає виділення $33 мільярдів. Він включає, серед іншого, $20,4 мільярда на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, додаткові $8,5 мільярда на економічну допомогу, близько $3 мільярдів на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.

Крім того, Байден оголосив про внесення пропозиції до Конгресу США щодо реалізації пакету заходів з притягнення чиновників уряду рф та олігархів до відповідальності за війну в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: