fbpx
Сьогодні
17:41 27 Кві 2022

Окупанти нарощують темпи наступу на сході України, - Міноборони

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжують наступальну операцію з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення сухопутного коридору до окупованого Криму.

Про це повідомив під час брифінгу в Укрінформі речник Міноборони Олександр Мотузяник.

"Противник проводить наступальну операцію у Східній операційній зоні. Основною метою противника залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією АР Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на усіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках", – зазначив Мотузяник.

За його словами, російські загарбники готують додаткові підрозділи для участі у бойових діях на території України. Крім того, не припиняються ракетні та авіаційні удари по військових та цивільних об'єктах по всій території України.

"Оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил зс рф виконала 138 літако-вильотів, з них щонайменше 38 для ураження об'єктів у Харківській та Донецькій областях", – додав речник.

Як повідомлялося, ЗСУ знищили вже 22400 російських військових.

Крім того, з 24 лютого по 27 квітня ворог втратив танків ‒ 939, бойових броньованих машин ‒ 2342, артилерійських систем – 421, РСЗВ – 149, засобів ППО – 71, літаків – 185, гелікоптерів – 155, автомобільної техніки – 1666, кораблів / катерів – 8, цистерн з ПММ – 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 207, спеціальної техніки – 31, пускових установок ОТРК/ТРК – 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: