Через оперативні дані розвідки США окупанти стріляють по пустих полях, – ЗМІ

Американська розвідка ділиться оперативними даними з українським військовим командуванням щодо того, куди націлені ракетні удари росіян, щоб українці могли швидко перемістити системи ППО.

Про це повідомили неназвані чинні та колишні чиновники в американській владі в коментарі журналістам телеканалу NBC News.

Чинні й колишні чиновники американської адміністрації кажуть, що США безперервно передають українському військово-політичному керівництву інформацію щодо місця й часу російських повітряних атак.

Через це українське керівництво вчасно переміщує свої системи ППО та авіацію, тож російські ракети нібито влучають у пусті поля.

Речник Національної ради безпеки США підтвердив, що американська адміністрація ділиться оперативною, детальною інформацією щодо військової ситуації.

За словами одного з колишніх високопосадовців, американська розвідка передає оперативні дані із комерційних супутників на орбіті, які відстежують російські війська та авіацію. Але спецслужби США надають також і деталі щодо родів військ та підрозділів російської армії, які діють у різних точках на театрі бойових дій.

Крім того, завдяки цьому обміну інформаціію між розвідувальними агенціями, у перші дні вторгнення українські сили зуміли вчасно збити великий російський транспортний літак із сотнями десантників на борту. Цей літак росіяни збирались посадити в аеропорту ім. Антонова в Гостомелі.

За словами чиновників, ЦРУ зосереджене на операції з охорони президента Володимира Зеленського, надаючи особистій охороні президента оперативні дані щодо планів російських диверсантів.

ЦРУ дає рекомендації Управлінню державної охорони, коли і куди перемістити Зеленського, щоб він не перебував з усім військовим і політичним керівництвом в одному місці.

Ще одне джерело натякнуло журналістам, що в останні тижні обмін розвідданими між українським урядом та розвідувальними агенціями США ще більше пожвавився.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — військова допомога від США та Британії

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🇬🇧 Велика Британія… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли про особливості останньої масованої атаки росіян

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що під час масованої атаки в ніч на 27 квітня… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Харківщині ворожий дрон атакував вантажівку: водій у важкому стані

У суботу, 27 квітня, російські війська обстріляли Харківську область. Внаслідок атаки поранення отримав чоловік, він… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Київському університеті Шевченка встановили рекорд України та Східної Європи з найшвидшого випуску книги

У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка встановили рекорд України, створивши книгу «День після… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Одна з ракет, якими росія сьогодні атакувала Україну, впала за 15 км від польського кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.