fbpx
Сьогодні
16:45 26 Кві 2022

Японія відправить в Україну чергову партію гуманітарної допомоги

Фото: посольство Японії в Україні

Уряд Японії прийняв рішення відправити в Україну чергову партію гуманітарної допомоги, що включатиме в себе продукти харчування та медичні засоби.

Про це повідомив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда після розмови з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Kyodo News.

Зазначається, що на початку травня до Польщі, а згодом і в Україну, надійде гуманітарний вантаж із, зокрема, 15 тонами продуктів харчування.

Як повідомляють японські ЗМІ, за розпорядженням міністерства сільського та рибного господарства Японії в Україну відправлять 33 тисячі рибних консервів, 36 тисяч пачок рису, 1600 хлібних консервів та 2800 пакетів сухого молока.

Згідно з урядовою інформацією, Японія закупить відповідні товари у вітчизняних виробників.

Очільник японського уряду наголосив, що Японія продовжуватиме дипломатичні намагання із підтримки України в рамках Великої сімки.

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Японії Сюнʼіті Судзукі підтримав запит України про збільшення фінансування до 300 млн дол США.

Зазначається, що угода була досягнута під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з міністром фінансів Японії Сюнʼіті Судзукі в ході робочого візиту до США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: