fbpx
Сьогодні
13:36 26 Кві 2022

Так званий "глава ДНР" Денис Пушилін заснував медаль за захоплення Маріуполя

Фото: Телеграм Пушиліна

Так званий "глава ДНР" Денис Пушилін заснував "медаль" "За визволення Маріуполя"

Про це інформують "глава ДНР" Пушилін та радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Вважаю за доцільне заснувати медаль "За визволення Маріуполя" і вручати її військовослужбовцям, які особливо відзначилися в боях за це місто", написав так званий глава "ДНР".

Ватажок бойовиків заявив, що під час захоплення Маріуполя росіянами "спостерігалися масові прояви героїзму" окупантів. І нібито російські загарбники "отримали чимало подяк за порятунок від вдячних маріупольців".

Медаль окупантів датована 21 квітня.

Нагадаємо, що саме в цей день міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів президентові країни-агресора путіну про "звільнення Маріуполя". Та все таки додав, що у місті залишаються "понад дві тисячі" українських захисників.

У свою чергу, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти намагаються створити "ілюзію контролю міста".

За словами Андрющенка, вся незаконна адміністрація міста від окупантів працює не в Маріуполі, а в Мангуші в приміщенні колишньої районної адміністрації.

А псевдомер з'являється у місті виключно з охороною з військових для фотографій та відеороликів про "покращення".

Довідка.

Нагадаємо, що захисники Маріуполя чинять героїчний спротив ворогу.

Попри те, що "азовці" і морпіхи перебувають у дуже скрутному становищі, вони продовжують знищувати ворожу техніку і живу силу окупантів.

Росія розраховувала захопити Україну за кілька днів після нападу.

Загарбники, які йшли в наступ, відразу везли з собою парадну військову форму з почепленими медалями. Цілу купу такого одягу загарбників виявили в одному з орендованих гаражів Ірпеня під Києвом.

Нагадаємо, що Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі.

12 квітня частина морських піхотинців змогла прорватися з заводу імені Ілліча до представників полку "Азов" на заводі "Азовсталь", частина ж потрапила в полон.

Російська армія завдає ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами.

19 квітня заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар ("Калина") повідомив, що завод "Азовсталь" знищений практично повністю, бійці витягують людей із-під завалів.

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави терміново провести "екстракцію" з Маріуполя.

20 квітня стало відомо, що морпіхи та "Азов" врятували пів тисячі бійців із порту Маріуполя.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українським силам поки що бракує засобів для проведення військової операції з деблокування Маріуполя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: