fbpx
Сьогодні
15:16 25 Кві 2022

У Києві мають намір перейменувати майже 3 сотні вулиць і прибрати 60 пам’ятників

Фото: DmyTo/Depositphotos

Київська влада готується перейменувати вулиці, які пов'язані з країною-агресором Росією та її союзником Білоруссю, а також прибрати пам'ятники та пам'ятні знаки, пов'язані з РФ та СРСР.

Про це повідомив секретар Київради Володимир Бондаренко, передає "УП".

"Наразі ми збираємо пропозиції щодо перейменування вулиць та площ. Роботи у нас багато. Ідентифіковані 279 об'єктів, які пов'язані з країною-агресором та її союзниками, і які потребують перейменування. Але їх може бути й більше. Наразі ми чекаємо пропозиції від мешканців", – сказав він.

Пропозиції приймають до 1 травня (їх чекають на мейл [email protected]).

Бондаренко пояснив, що низка топонімів однозначно мають бути перейменовані, такі як вулиця Московська чи площа Амурська, тоді як деякі назви можуть бути переосмислені – наприклад, вулиця Білоруська (адже в Україні живе широка діаспора білорусів, які втекли від режиму Лукашенка, також є білоруські добровольці, які воюють на боці нашої країни проти російських загарбників).

За словами секретаря Київради, усе залежачатиме від двох речей: чи прийде пропозиція на перейменування, чи буде переосмислення.

Він також додав – якщо буде більше 2 пропозицій щодо перейменування, то їх виставлять на рейтингове голосування і за його результатами будуть готувати проєкт рішення.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: