fbpx
Сьогодні
14:44 24 Кві 2022

Російському пілоту Красноярцеву, що бомбив Чернігів і був захоплений у полон, оголосили про підозру, - Офіс Генпрокурора

Пілоту російсько-окупаційних військ Олександру Красноярцеву, який скидав бомби на Чернігів і був взятий у полон українськими військовими після збиття його літака, оголосили про підозру

Про це інформує Рубрика, посилаючись на сайт Офісу Генпрокурора.

Текст підозри опубліковано на сайті.

Як зазначили у прокуратурі, його підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни та умисному вбивстві.

За бомбардування мирних жителів Чернігова Красноярцеву загрожує довічне позбавлення волі.

За даними слідства, старший льотчик, начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки 6980-ї авіаційної бази, що дислокується під Челябінськом, цілком усвідомлюючи свої дії та їх наслідки, виконав злочинні накази командування по здійсненню авіаційних бомбардувань цивільних об'єктів на території України.

Красноярцев знав, що завдає ударів по об'єктах, що не є військовими цілями і що це потягне за собою загибель та поранення цивільних людей.

Таке він робив і до України – у Сирії, де росіська армія бомбила мирні міста.

Зокрема, доведено, що Красноярцев скидав боєприпаси невибіркової дії – уламково-фугасні авіабомби УФЗАБ-500 і УФАБ 250-270 та фугасні авiацiйні бомби ФАБ 500 на населені пункти та об'єкти цивiльної i критичної iнфраструктури 5 березня.

Керований ним винищувач Су-З4 5 березня злетів з аеродрому біля села Сеща Брянської областi Росiйської Федерацiї, аби бомбити Чернігів.

Однак ЗСУ не дали йому цього зробити. Близько 11:30 винищувач Красноярцева було збито.

Катапультувавшись з підбитого літака і приземлившись на подвір'ї житлового будинку у Чернігові, Красноярцев застрелив місцевого жителя, який там жив і побачив його.

Незабаром воєнного злочинця Красноярцева знайшли та затримали українські військові.

Наразі полоненому загарбнику інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 438 КК України, тобто порушення законiв та звичаїв вiйни, поєднаному з умисним вбивством.

Санкція цієї статті передбачає від 10 років до довічного позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: