fbpx
Сьогодні
20:26 24 Кві 2022

Арестович прокоментував роль Лукашенка у війні росії проти України

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів про роль Білорусі у війні Росії проти України. За його словами, Україна чітко розділяє білоруський народ та білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Про це Арестович розповів в інтерв'ю виданню Медуза.

«Білорусь намагалися втягнути у війну дуже активно. Лукашенко петляє як може, і, за нашими даними, активно веде сепаратні переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це каже, і західна розвідка. Вони говорять без подробиць, але загальний характер: "Я не винен, він сам до мене прийшов"», — сказав радник глави ОП.

Водночас він зазначив, що з білоруської території пускали ракети, літала авіація, наступали війська, а білоруська військова інфраструктура — аеродроми, бази постачання, залізнична мережа — повністю використовувалися проти України.

«Але ми спеціально не порушували це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ та білоруську владу. А те, що білоруський народ був проти, ми бачили. Наразі білоруську територію використовують вже дуже мало, практично не використовують. Авіація вже давно не діє, ракети практично не стріляють. Ну, декілька епізодичних пусків було», — сказав Арестович.

Він також додав, що активно призивав білорусів зіпсувати залізничну мережу, і тим самим ускладнити життя російським військам.

«А ще білоруські партизани примудрилися зіпсувати залізничну мережу. Я їх до цього закликав і на мене в Білорусі завели кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. Реально зіпсували, і дуже ускладнили життя російським військам. А Лукашенко зумів петляти. І за білоруську територію можна більше не хвилюватись», — підсумував радник глави ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: