fbpx
Сьогодні
15:34 23 Кві 2022

Виробник безпілотників Switchblade веде прямі переговори з Києвом щодо поставок

Виробник безпілотника Switchblade, який США посилають Україні для боротьби з росією, веде прямі переговори з Києвом щодо можливості додаткових продажів

Про це заявив генеральний директор компанії AeroVironment Вахід Навабі у коментарі Bloomberg, пише "Європейська правда".

Він також зазначив, що хоче, щоб Пентагон допоміг подолати проблеми з ланцюжком постачань.

"Це був би дуже, дуже ефективний інструмент", сказав Навабі про два типи дронів, які постачаються в Україну.

Він додав, що компанія "активно збільшує продаж збройним силам США", а також Україні.

До того ж компанія також хоче, щоб Пентагон привласнив їй позначення — відоме як "DO" — для майбутніх Switchblade та інших систем.

Це надасть їй більшого пріоритету в ланцюжку постачання критично важливих компонентів, таких як мікропроцесори.

"Ланцюжок поставок є вузьким місцем. Нам потрібні деталі і рейтинг DO дуже допоможе нам у наданні ще тисяч Switchblade", додав Навабі.

У четвер Пентагон заявив, що також відправив до України десятки безпілотників Phoenix Ghost, вироблених AEVEX Aerospace.

За словами Навабі, незважаючи на різке зростання постачання безпілотних літальних апаратів AeroVironment в Україну, Пентагон "має на складі пристойну кількість наших Switchblade.

Директор компанії наголосив, що вони готові виробляти ще тисячі та тисячі" на спеціальному заводі на Західному узбережжі.

Перші поставки в Україну включали Switchblade серії 300. Це безпілотники масою 2 кг, призначені для атаки особового складу та легких транспортних засобів.

За даними виробника, вони можуть пролетіти близько 10 кілометрів та зависати над ціллю приблизно 15 хвилин.

Також в Україну прямують нові версії моделі Series-600, які можуть пролетіти понад 40 км і зависнути над ціллю протягом 40 хвилин, перш ніж атакувати протитанковою боєголовкою.

Оператор дрону використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: