fbpx
Сьогодні
15:08 23 Кві 2022

Перемовини України з росією: Подоляк заявив, що жодного нового документа за авторства рф немає

Фото Reuters

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що у межах мирних переговорів немає і не може бути жодного нового документа за авторства росії

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Зі слів члена делегації України на перемовинах з росією, є один формульний документ — це стамбульське комюніке, яке було переданою українською стороною російській у Стамбулі.

Але є постійні пропозиції російської сторони та зауваження, що розглядаються у межах робочих підгруп.

"Російська сторона взяла на вивчення пропозиції України стосовно договору про гарантії безпеки, щоб зробити свої зустрічні пропозиції чи зауваження. Ось ці зауваження робляться постійно", наголосив Подоляк.

Як повідомляла Рубрика, радник керівника Офісу президента зазначив, що заява кремля про передання Україні проєкту "мирного договору" розрахована винятково на спекулятивний ефект.

Декілька днів тому речник путіна дмитро пєсков заявив, що рф передала Україні проєкт документа "з чіткими напрацьованими формулюваннями".

В ОП пояснювали, що це не проєкт мирного договору, а зустрічна позиція на українські пропозиції.

Довідка.

Як раніше повідомляла Рубрика, на переговорах у Стамбулі 29 березня українська делегація передала російській своє бачення міжнародного документа, що зафіксує гарантії безпеки для України.

Ключова вимога — гарантії безпеки України мають бути аналогічні 5-й статті НАТО.

Серед гарантів Україна бачить країни Радбезу ООН, зокрема Велику Британію, Китай, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Польщу, Італію та Ізраїль. Низка країн уже висловила готовність стати гарантами безпеки для України.

Цей договір може стати дипломатичним варіантом закінчення війни.

Далі процедура така: відведення військ, проведення референдуму в Україні, ратифікація договору гарантами безпеки та Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: