fbpx
Сьогодні
20:04 22 Кві 2022

В Ірпені окупанти на очах дівчини били та ґвалтували її маму та молодшу сестру. Обидві померли

English version here

В Ірпені Київської області троє російських окупантів на очах 17-річної дівчини з особливою жорстокістю били та ґвалтували її маму та 15-річну сестру. Внаслідок цього обидві постраждалі померли.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, на спеціальну телефонну лінію омбудсменки для надання конфіденційної психологічної допомоги звернулися дівчина та її бабуся, і дали дозвіл на публікацію їхньої історії.

Дівчина у стані психологічного шоку чотири дні жила з трупами в будинку, і лише після звільнення міста змогла дістатися до бабусі.

Вона розповіла, що поки вбивали рідних — її тримали і не чіпали, «бо я потвора», сказавши: «Живи та передай іншим». Нині з нею працюють психологи.

Як нагадала Денісова, з 1 квітня, з початку роботи спеціальної телефонної лінії омбудсменки для надання психологічної допомоги, створеної за підтримки ЮНІСЕФ, на неї звернулося вже понад 400 людей.

На лінії працюють п'ять психологів, долучаються психіатри. Більшість звернень — через статеві злочини, вчинені військовими рф. Їхня кількість зростає кожного дня.

Якщо ви або ваші рідні потребують допомоги психолога — звертайтеся за номером +380 (66) 037 97 08 (у месенджерах чи телефоном). Допомога повністю конфіденційна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: