fbpx
Сьогодні
11:29 21 Кві 2022

Туреччина планує зменшити залежність від російського газу

Фото: З відкритих джерел

Туреччина диверсифікує постачання природного газу завдяки контракту на придбання американського ЗПГ

Про це пише Bloomberg.

Як зазначають у виданні, турецька державна компанія Botas, яка є давнім партнером російського "Газпрому", завершує переговори з німецьким Deutsche Bank про надання кредиту на суму 1 млрд. доларів.

Він буде витрачений на придбання американського зрідженого природного газу.

Як повідомляють інформовані джерела, виділені кошти підуть на закупівлю ЗПГ як у виробників у США, так і у трейдерів у Європі.

Угода означає перший кредит компанії на імпорт ЗПГ.

Це відкриває шлях для аналогічних угод, які дозволять Botas диверсифікувати поставки, в яких наразі домінують росія та Іран. Підписання угоди очікується протягом найближчих тижнів.

Туреччина, як і ЄС, зіткнулася з серйозними проблемами через різке підвищення цін на блакитне паливо з РФ.

У свою чергу, турецька влада не дозволяє держкомпанії перенести витрати на споживачів у контексті боротьби з інфляцією і президентських виборів, що відбудуться у 2023 році.

Як повідомляла Рубрика, раніше Європейський Союз ухвалив п'ятий пакет санкцій проти росії у відповідь на неспровоковану військову агресію проти України.

Серед іншого, пакет включає заборону купувати, імпортувати або передавати вугілля та інше тверде вуглецеве пальне до ЄС, якщо вони мають походження з росії або були експортовані з росії, починаючи з 22 серпня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: