fbpx
Сьогодні
18:16 20 Кві 2022

В Україні офіційно стартувала ініціатива "Купи мені літак"

Сьогодні офіційно стартувала ініціатива "Купи мені літак".

Про офіційний старт ініціативи у Міжнародному медіа центрі (м. Львів) сьогодні оголосили автор українського бренду одягу "Авіація Галичини" Юрко Назарук та Командувач Повітряних Сил ЗС України в 2015-2021 роках генерал-полковник Сергій Дроздов, передає АрміяInform.

Він разом з друзями збирає гроші, аби придбати і передати українським пілотам літаки, насамперед, моделей Су-24, Су-25, Су-27, Міг-29.

Кожний охочий може перерахувати свої кошти на спеціальні рахунки. Знайти інформацію про них та ознайомитися з цілями проєкту можна за цим посиланням.

"Друзі, наші Повітряні Сили потребують літаків. Дуже. Від них залежить безпека наших міст, наших військових і наших дітей, адже зараз українські пілоти здатні відбивати з літаків атаки на мирне населення", — звертаються автори ініціативи до всіх небайдужих. — "З початку російської агресії, ми просимо НАТО закрити наше небо, або надати нам винищувачі. Але уряди світових країн бояться ескалації та виходу конфлікту за територію України. Враховуючи таку геополітику, держава зараз не може купити літаки. Але, як виявилося, це можемо зробити ми всі — міжнародні процедури ринку зброї дають таку можливість. Загалом ініціатива «Купи мені бойовий літак» йде від українських бойових льотчиків, які точно знають як максимально ефективно використати літаки для перемоги. Увесь процес збору відбувається законно та прозоро. Все, що потрібно від нас з вами — це гроші".

"Ми не могли залишитися байдужими, коли почули таку ініціативу льотного складу. З одного боку, бачимо відчай людей, які говорять, що нам потрібні літаки, щоб захищати наше небо. З іншого, гордість, що ці люди готові далі продовжувати свою боротьбу", — розповів Юрко Назарук на брифінгу.

"В процентному співвідношенні наші льотчики знищили в два рази більше літаків, ніж російські загарбники. Ми працюємо в два рази краще, ефективніше за них. Але з кожним днем втрачаємо свої літаки. Важливість поповнення нашого авіапарку залишається актуальною. Ми ведемо бойові дії в нашому рідному небі. Ми захищаємо нашу рідну землю, наші родини, наших дітей. Всі наші вартові неба: льотчики, фахівці зенітних ракетних військ, радіотехнічних військ, роблять це самовіддано і натхненно. Разом успішно виконують цю важку місію", — додав генерал-полковник Сергій Дроздов.

Також з журналістами в режимі онлайн відеоконференції поспілкувався бойовий льотчик Повітряних Сил ЗС України.

"Нам потрібні літаки, які ми вже можемо застосовувати. Також ми готові опановувати сучасні літаки виробництва країн-партнерів. Ми переможемо. Наше небо за нас. Ми кращі, ми готові до боротьби і захисту нашої Батьківщини", — зазначив пілот.

"Ми переконані, що Міністерство оборони України робить все необхідне, аби отримати літаки від країн-партнерів.  Але за цим стоїть геополітика. Зробити це непросто. Наша ініціатива дає можливість придбати літак без великих політичних рішень і дискусій між державами. Долучитися можуть всі, і прості люди, і підприємці, і олігархи", — розповів Юрко Назарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: