fbpx
Сьогодні
22:30 20 Кві 2022

В "Азові" заявили, що захисники Маріуполя не вийдуть з "Азовсталі" без зброї

Захисники Маріуполя вважають неприйнятною пропозицію рф роззброїтися і здатися в полон, вони готові під гарантії третьої сторони евакуюватися зі стрілецькою зброєю, забравши поранених і тіла загиблих.

Про це сказав у відеозверненні заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар (друг Калина).

"Ми готові евакуюватися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь – зі своєю стрілецькою зброєю, для того, щоб врятувати особовий склад, ввірений нам, евакуювати наших поранених, забрати тіла загиблих і поховати їх з почестями на території, не підконтрольній рф", – зазначив Паламар.

Він закликав весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки та наголосив, що умови рф щодо здачі в полон без зброї є неприйнятними.

Заступник командира полку "Азова" повідомив також, що командування оборонців міста спілкувалося сьогодні з радником глави ОП Михайлом Подоляком і керівником переговорної групи Давидом Арахамією, які заявили про готовність прибути до Маріуполя на переговори з представниками рф володимиром мединським та леонідом слуцьким щодо евакуації військового гарнізону.

Як повідомлялося, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волина, котрий боронить Маріуполь, звернувся до світових лідерів з проханням вивезти бійців та мирних мешканців Маріуполя на територію третьої держави. Волина повідомив, що серед бійців є понад 500 поранених.

Крім того, на заводі «Азовсталь» перебувають сотні цивільних.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: