Окупанти блокують “зелені коридори” на Херсонщину

На сьогодні гуманітарна ситуація у Херсонській області продовжує бути напруженою – російські загарбники не дали жодного офіційного «зеленого коридору»

Про це в інтерв'ю для проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов'я» розповів керівник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

«Гуманітарна ситуація дуже важка. Наголошую ще раз: з першого дня, як би не билося, не працювало найвище керівництво нашої держави, віцепрем'єрка Ірина Верещук, Офіс Президента, нам не дали жодного офіційного «зеленого коридору», – зазначив Лагута.

Він зауважив, що на Херсонщину з боку Дніпра, Кривого Рогу, Миколаєва доводилось завозити необхідну допомогу стежками та маленькими партіями. Тепер її провозять через блокпости волонтери, аде для забезпечення області цього всього недостатньо.

«На всі наші прохання, прохання вищого керівництва держави вони (російські окупаційні сили – ред.) відповідають: «Ми самі забезпечуватимемо продуктами, медикаментами область. Тут Крим допомагає», – зазначив Лагута.

Як повідомлялося, загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада «кинула» області. Наразі ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає активістів, а також усіма силами намагається «сформувати лояльне до них ставлення та громадську думку».

Свіжі дописи

  • Новини

Найімовірніше ворог планує та готується до проведення наступних атак, зокрема, по енергетиці, – речник

Російські війська, найімовірніше, готуються до наступного масованого обстрілу по Україні, зокрема - по її енергетиці.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Кулеба назвав три складові успіху розвитку європейської оборонної промисловості

6 травня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв онлайн участь у форумі оборонних індустрій… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

росія оголосила в розшук ще деяких українських екс-чиновників

МВС росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО Олексія Данілова, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ексголовнокомандувача ЗСУ Руслана… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В одному з районів Києва проходитимуть військові навчання: подробиці

З 6 по 10 травня, у Дарницькому районі столиці пройдуть військові навчання за участю підрозділів… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Армія рф формує війська для можливої майбутньої наступальної операції на Харків, але захопити місто не зможе, – ISW

Російські військові передислокували частину військ до Курської області, а також формують угруповання військ для можливої ​​майбутньої… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна знаходиться за крок до запрошення в НАТО, – Шмигаль

Київ розраховує, що рішення щодо заявки України на членство в НАТО ухвалять у липні -… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.