fbpx
Сьогодні
20:32 20 Кві 2022

Окупанти блокують "зелені коридори" на Херсонщину

Фото: АА

На сьогодні гуманітарна ситуація у Херсонській області продовжує бути напруженою – російські загарбники не дали жодного офіційного «зеленого коридору»

Про це в інтерв'ю для проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов'я» розповів керівник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

«Гуманітарна ситуація дуже важка. Наголошую ще раз: з першого дня, як би не билося, не працювало найвище керівництво нашої держави, віцепрем'єрка Ірина Верещук, Офіс Президента, нам не дали жодного офіційного «зеленого коридору», – зазначив Лагута.

Він зауважив, що на Херсонщину з боку Дніпра, Кривого Рогу, Миколаєва доводилось завозити необхідну допомогу стежками та маленькими партіями. Тепер її провозять через блокпости волонтери, аде для забезпечення області цього всього недостатньо.

«На всі наші прохання, прохання вищого керівництва держави вони (російські окупаційні сили – ред.) відповідають: «Ми самі забезпечуватимемо продуктами, медикаментами область. Тут Крим допомагає», – зазначив Лагута.

Як повідомлялося, загарбники намагаються створити для мешканців Херсонщини картинку, що українська влада «кинула» області. Наразі ворог блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає активістів, а також усіма силами намагається «сформувати лояльне до них ставлення та громадську думку».

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: