fbpx
Сьогодні
15:27 20 Кві 2022

Митрополит Епіфаній не вірить у перемир'я на Великдень і закликає утриматись від нічних богослужінь

Фото: Ілюстративне

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній слабо вірить у перемир'я на Великдень, тож закликає у небезпечних районах країни не проводити нічних богослужінь

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Як зазначив Митрополит, Всеукраїнська рада церков та релігійні організації просили, щоб на період Великодня припинились обстріли зі сторони росії.

Однак, Епіфаній у "пасхальне перемир'я" вірить слабо.

"Ворог намагається повністю знищити нас. І мене дивує одне: що ті, хто називає себе християнами, чинять навіть у такі священні для кожного християнина дні звірства", сказав він.

Митрополит закликає в небезпечних районах, де є ризики провокацій, не проводити нічні богослужіння й не скупчуватися в храмах на Великдень.

Єпіфаній додає, що богослужіння можуть проводитись і в неділю вранці.

Також Епіфаній просить, щоб для освячення пасок не скупчувалось багато людей.

Нагадаємо, що Генсек ООН Антоніу Гутерріш також закликав росію та Україну припинити бойові дії з 21 по 24 квітня, щоб організувати великодню гуманітарну "тишу".

В ООН також вважають, що гуманітарна пауза створила б необхідні умови для безпечної евакуації усіх цивільних із зони бойових дій і територій, де вони можуть розпочатися.

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав росію дослухатись до такої пропозиції.

Натомість міністерство оборони росії оголосило, що має інформацію про нібито підготовку Україною (за підтримки західних країн) на Великдень провокацій із численними жертвами.

Водночас в Україні наголошують, що провокації та теракти готує саме росія, яка активізувала на території нашої країни диверсійні групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: