fbpx
Сьогодні
21:27 20 Кві 2022

"Футбол і міжнародний голос — наша зброя": чому футбольні клуби продовжують грати

English version here

Футбольні клуби України продовжують грати навіть в умовах повномасштабної війни. Це так само важливо, як і міжнародний розголос про агресію росії в Україні, вважають власники футбольних клубів.

Навіть попри повномасштабне вторгнення росії в Україну, спорт продовжує розвиватися. Зокрема, продовжують свою діяльність і футбольні клуби: тривають тренування, проходять матчі.

До прикладу, уже декілька товариських матчів з міжнародними клубами зіграли українські ФК "Динамо" та "Шахтар". Ці матчі – акт підтримки України, розголосу про війну рф проти нашої держави та збору підтримки на користь України. Кожен такий матч – майданчик не лише для спортивного змагання, але й для акцій підтримки. Так, "Шахтар" у матчі з "Лехією" дав зіграти 12-річному Дмитру з Маріуполя – хлопчик навіть забив переможний гол. ФК здійснив його мрію, і вкотре привернув увагу світу до блокади Маріуполя.

А під час матчу на трибунах замість вболівальників розмістили 176 іграшок – саме стільки дітей станом на час проведення матчу загинуло в Україні.

під час матчу

Тоді ж футболісти вийшли у футболках з назвами українських міст, які чинили опір окупації рф.

«Шахтар» грав у матчі проти «Олімпіакоса» у футболках із назвами міст-героїв України замість прізвищ

Однак "Шахтар" та "Динамо" – не єдині українські клуби, які продовжують грати. Серед них, наприклад, і житомирський ФК "Полісся". Олександр Наумик – голова ради директорів компанії BGV Group Management, яка є генеральним та ексклюзивним партнером клубу, в інтерв'ю каже про те, що спорт в Україні важливо розвивати попри все:

"Із такими сусідами, як в України, наша нація просто зобов'язана бути сильною, здоровою, витривалою і мати залізний характер. Тому спорту в Україні точно бути. Більше того, наш футбольний клуб "Полісся" із Житомира — це не лише 11 гравців на полі. Це велика команда персоналу та професійний тренерський склад. І першочергова ціль нашої компанії та її засновника — зберегти їм роботу і зарплати, підтримувати родини членів клубу у цей складний час. Тому ми продовжуємо підтримувати ФК "Полісся". Хлопці тренуються і готові до нових матчів".

ФК

ФК "Полісся". Фото: прес-служба BGV Group Management

Його колега, член ради директорів Сергій Войцеховський, додає:

"Зараз найсильніша зброя, яку має ФК "Полісся", — це футбол та голос міжнародної футбольної спільноти. Виходячи на кожну гру та спілкуючись з величезною кількістю іноземців, гравці з України доносять до мільйонів європейців об'єктивну інформацію щодо ситуації в нашій країні та російських злочинів. Ми з гордістю спостерігаємо, як спортсмени з України у рамках міжнародних турнірів та чемпіонатів піднімають на світовій арені українське питання, вимагають посилення санкцій для Росії, ініціюють підтримку українським біженцям. А кожна гра — це можливість фінансово підтримати економіку країни, захисників, гуманітарні ініціативи. Адже більша частина гонорарів буде спрямована саме на це".

"Нам відомо, що деякі гравці продовжують отримувати привабливі пропозиції від європейських футбольних клубів. І ми знаємо, що дехто з хлопців чекав на таку можливість усю свою професійну кар'єру. Проте одноголосно гравці "Полісся" у цей складний для країни час вирішили захищати честь саме Житомирщини, відмовляючись від будь-яких трансферів", – також підкреслив менеджмент BGV Group.

Сьогодні фронтів боротьби України більше, ніж лише збройний. Усі вони важливі, зокрема й футбольний, – вважають українські футболісти та ті, хто їх підтримує.

Раніше "Рубрика" писала, як волонтерить український бізнес: BGV Group доставила 1220 тонн гуманітарного вантажу з Європи та постачає продукти ЗСУ.

Нагадаємо, у Празі благодійники завдяки збирають допомогу на Великодньому ярмарку. Українська фундація BGV Charity Fund у співпраці з чеськими волонтерами організувала на ньому пункт фандрейзингу для дітей, які постраждали від війни.

Читайте також — які сфери найкраще розвиватимуться після війни: інвестиційна компанія BGV Group поділилася своїм баченням.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: