fbpx
Сьогодні
13:58 19 Кві 2022

Міністр освіти Шкарлет підтримує заміну у школах російської мови іншими дисциплінами

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет підтримує ініціативу щодо заміни з 1 вересня у школах дисципліни "російська мова" іншими предметами

Про це Шкарлет сказав в ефірі телемарафону.

"Я, в принципі, підтримую таку ініціативу, але треба дивитися, щоб це було на вибір школи, педради. Але ми (міністерство — ред.) підтримуємо таку ініціативу", зазначив міністр.

Як наголосив Шкарлет, години, які раніше витрачали на вивчення російської, можна буде віддати на самопідготовку або творчу освіту.

Проте таке рішення, зі слів міністра, має ухвалити кожен заклад освіти.

Омбудсмен із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляв, що з нового навчального року необхідно замінити вивчення російської мови іншими дисциплінами.

За рахунок відмови від вивчення російської мови можна збільшити кількість годин української мови та літератури, математики, історії України та англійської мови.

Нагадаємо, Міносвіти створило робочу групу, що оцінить необхідність вивчення у межах шкільного курсу "Світова література" російських творів.

Як повідомляла Рубрика, в Україні спростили зовнішнє незалежне оцінювання, скасували державну атестацію та вступні іспити через бойові дії.

Відповідний законопроєкт № 7132 ухвалила Верховна рада 24 березня.

Парламентарі наголошують, що ЗНО спростили лише на рік через війну з росією.

Абітурієнтам запропонули мультипредментний онлайн-тест з трьох предметів: української мови, історії України та математики.

Тест абітурієнти мають проходити в безпечних місцях у липні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: