fbpx
Сьогодні
12:42 18 Кві 2022

Прем’єр-міністр Італії схиляється до думки, що розмови з Путіним вже не мають сенсу

English version here

Фото: З відкритих джерел

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі схиляється до думки, що розмови з президентом РФ Владіміром Путіним у спробі вплинути на його рішення у війні проти України вже не мають сенсу.

Про це він сказав в інтерв'ю Corriere della Sera, передає ЄП.

Драгі сказав, що говорив з Путіним невдовзі перед тим, як почала надходити інформація з Бучі. Тоді президент РФ на його пропозиції спробувати домовитись про припинення вогню сказав, що це "не на часі".

"Потім почали доходити новини про жахи в Бучі. І я вже починаю думати, що ті, хто каже, що розмови марні, мають рацію і це просто даремна трата часу", – сказав Маріо Драгі.

Прем'єр зазначив, що завжди захищав президента Франції Еммануеля Макрона на тлі звинувачень за його спроби "достукатися до Путіна", зазначивши, що він правий у спробі використати усі можливі шляхи для діалогу – тим більш як лідер головуючої у Раді ЄС країни.

Маріо Драгі розповів, що до останнього сподівався, що Путін не почне вторгнення, хоча й вірив у таку можливість, з огляду на кількість військ біля кордонів України та давніші прецеденти, як вторгнення СРСР до Угорщини і Чехословаччини.

Він визнав, що спершу допускав швидку перемогу Росії, але тепер "невідомо, чи ця перемога ще колись буде".

"Українці героїчно чинять опір. Як каже президент Зеленський, народ став армією України. Нас далі чекає війна спротиву, тривалі бойові дії і нові руйнування", – зазначив Маріо Драгі.

Він заявив також, що вважає за необхідне допомагати Україні зброєю у ситуації, в якій вона опинилася.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: