fbpx
Сьогодні
23:12 17 Кві 2022

Україна заповнила опитувальник для вступу до ЄС. Тепер чекаємо червня

Опитувальник для отримання статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу, який президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час відвідин Києва передала президенту Володимиру Зеленському, заповнено повністю

Про це у неділю, 17 квітня 2022 року, в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив заступник керівника Офісу президента із зовнішньополітичних питань Ігор Жовква, передає Радіо Свобода.

"Можу констатувати, що документ з української сторони заповнений", – повідомив Жовква в неділю.

За його словами, після отримання заповненого опитувальника Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС.

Україна своєю чергою сподівається на набуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС вже в червні поточного року, сказав Жовква.

"Чекаємо, що рекомендація буде позитивною, а далі м'яч буде на стороні держав – членів ЄС. У червні відбудеться засідання Європейської Ради, де ми очікуємо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС… Далі маємо розпочатися переговори про вступ. І, коли ми такі переговори проведемо, можна вже говорити про повноцінне членство України в ЄС", – пояснив Ігор Жовква.

Він зазначив, що Україна очікує на прискорену процедуру вступу в ЄС, бо не може дозволити собі 10-20 років переговорів.

"Переговори мають бути проведені швидко. Україна на це заслуговує, і більшість держав-членів ЄС нас у цьому підтримують", – додав заступника керівника Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: