fbpx
Сьогодні
19:39 16 Кві 2022

Деякі країни дають зброю під тиском народу, але розтягують процес, – Зеленський

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський розповів, що деякі країни під тиском власного народу розблокували постачання зброї Україні, але цей процес розтягується на 2-3 тижні.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю українським онлайн медіа, пише УП.

"Що стосується зброї. Певним чином, можна сказати, що вже відбувся якийсь перелом у ставленні західних країн до поставок зброї в Україну.

По-перше, треба сказати чесно, що від моменту, коли та чи інша держава публічно захищає, а це вже захищає себе, тому що спочатку ніхто швидко це не робив.

А потім, коли народ сам, всередині тієї чи іншої держави, самі люди звичайні почали на них тиснути і вони почали змінювати відношення і давати нам зброю чи пришвидшувати ці процеси, то від того моменту, коли вони кажуть, що ми вирішили і урядом або парламентом, у різних країнах по-різному вирішили питання щодо підтвердження постачання зброї в Україну, від цього моменту до моменту, коли ця зброя уже у нас на озброєнні, може пройти два-три тижні. Тобто це дуже довгий процес.

Наприклад, як в ООС наші хлопці чи бій в Маріуполі, коли люди кажуть – нам потрібна зараз допомога. І питання доби-двох-трьох діб. А люди кажуть – все нормально, ми вам у травні дамо.

На що вони розраховують? Що ми повинні битися місяцями, роками? Дехто з них, напевно, на це розраховує. Але тим не менше для нас прискорення озброєння це дуже важливий момент.

Змінилася точно риторика деяких держав. Вона потеплішала, якщо можна використовувати таке слово щодо озброєння, щодо постачання зброї, вони потеплішала в наш бік. Ми змінили цю риторику.

Деякі змінили саме через той тиск народу, і вони крізь зуби не дуже гарно до нас відносяться через нашу риторику публічну. І через цей тиск вони також змінили сам процес і розблокували в принципі постачання.

Нічого не постачали. В принципі розблокували. Ми отримуємо зараз зброю. Отримуємо її, я вважаю, мало.

Росія вважає, що ми отримуємо дуже багато. Це також непоганий результат. І вважаю, що Сполучені Штати, Велика Британія, Польща і декілька країн дуже непогано нас підтримують на сьогодні. Але можуть сильніше. Точно можуть сильніше набагато", – сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: