fbpx
Сьогодні
15:17 15 Кві 2022

Румунія просунулась з планом розблокувати газові проєкти в Чорному морі

Румунія просунулась з планом розблокувати газові проєкти в Чорному морі, оскільки Європа шукає нові енергетичні ресурси, щоб зменшити залежність від Росії після її вторгнення в Україну.

Про це пише Bloomberg.

Правляча коаліція досягла угоди щодо законопроєкту, що довго відкладався, про внесення поправок до закону про прибережну діяльність, спрямованих на збільшення інвестицій і розблокування проєктів з видобутку газу в Чорному морі, що застопорилися.

Заплановані зміни покликані скоротити діапазон прогресивного оподаткування та дозволити більші відрахування для стимулювання інвестицій.

Законодавці можуть прискорити розгляд законопроєкту після того, як компанія Black Sea Oil & Gas SRL заявила, що готова почати видобуток, як тільки закон набуде чинності, і очікується, що щорічно поставлятиметься близько 1 мільярда кубометрів газу.

Законопроєкт буде представлений на затвердження парламенту у п'ятницю, повідомив лідер правлячої Соціал-демократичної партії Марсель Чолаку.

Набагато більший проєкт "Нептун", оператором якого є OMV Petrom, також готовий до подальшого розвитку. Petrom заявила, що остаточне інвестиційне рішення може бути ухвалене на початку наступного року, а видобуток розпочнеться через чотири роки.

Родовище, запаси якого оцінюються у 100 мільярдів кубометрів газу, може забезпечити повну незалежність країни від поставок із Росії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: