fbpx
Сьогодні
21:24 15 Кві 2022

Громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну, — Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявляє, що українське громадянство нардепа від забороненої ОПЗЖ, кума Володимира Путіна Віктора Медведчука не стане перешкодою для можливості його обміну на українських полонених.

Про це Венедіктова заявила в ефірі телемарафону, пише УП.

Якщо громадянин України надає згоду на такий обмін, то такий обмін абсолютно можливий", – заявила вона.

На питання, чи потрібно Медведчука спочатку засудити в Україні, а потім обмінювати, Венедіктова заявила: "Тут є технічні особливості. Я думаю, що якраз навпаки".

"Давайте подивимось, як воно буде рухатися. Чи захочуть росіяни собі Медведчука, чи захоче Медведчук на такий обмін. Теоретично ми думаємо, що захоче. А далі вже будемо дивитися технічну сторону цього процесу", – зазначила генпрокурор.

Водночас вона заявила, що Медведчуку після його втечі має бути змінено запобіжний захід на тримання під вартою.

"Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. Якщо раніше були якісь можливості домашнього арешту, то на сьогодні зрозуміло, що тут має бути тримання під вартою", – сказала вона.

Венедіктова додала, що сам факт втечі Медведчука не вплине на важкість покарання за статтями, які щодо нього розслідуються, і "додатково кваліфікується лише для зміни запобіжного заходу".

Довідка

27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція "Опозиційна платформа – За життя"), підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Президент Володимир Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених росією українських військових.

Речник президента росії Дмитро Пєсков, коментуючи можливість обміну Медведчука, який є кумом володимира путіна, заявив, що той не є громадянином росії, а є іноземним політичним діячем.

Водночас Пєсков сказав, що росія, "безперечно, слідкуватиме за долею Медведчука".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: