fbpx
Сьогодні
12:50 14 Кві 2022

В Одесі ДБР викрило очільника партії "ОПЗЖ" Маріупольської міськради

Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили керівника фракції партії "Опозиційна платформа — За життя" Маріупольської міської ради, який, імовірно, проводив антиукраїнську кампанію на підтримку росії

Про це повідомила пресслужба ДБР, пише Рубрика.

Як зазначили у відомстві, за оперативною інформацією, він був чоловіком "колишньої генеральної прокурорки Криму" Наталії Поклонської.

"Політик" пройшов "тернистий шлях": від людини Віктора Януковича, Віктора Медведчука й Наталії Королевської до керівника Маріупольської фракції "Опозиційної платформи — За життя", і нібито став рупором кремля на сході — виступав за відновлення економічних зав'язків із росією", повідомили у ДБР.

Наразі, щодо нього у суді розглядається справа про зазіхання на територіальну цілісність України.

"Правоохоронці зафіксували, що напередодні військового вторгнення рф колаборант на своїй офіційній сторінці у Facebook написав заклик до повалення чинної української влади.

Себто вчинив організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на підтримку держави-агресора, що підпадає під кримінальну відповідальність за ч. 6 ст. 111-1 КК України", наголосили у відомстві.

Працівники ДБР знайшли депутата на орендованій квартирі в Одесі, куди той утік із Маріуполя. Його перевірили через поліграф та встановили ймовірну причетність до колабораційної діяльності.

Наразі депутата передали Службі безпеки України.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: