fbpx
Сьогодні
12:12 14 Кві 2022

У Міноборони вважають, що після 9 травня ескалація з боку росії навряд чи піде на спад

Російська армія накопичує сили для продовження ескалації в Україні, тому не прив'язує можливість повернення в Київ до певної дати, навіть якщо це "сакральна" для росіян дата 9 травня

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у спільному ефірі українських телеканалів.

"У Київ ще зарано повертатися, тому що зберігається загроза ракетних ударів по всій території України. Ворог поки не полишає цілі захопити всю Україну і Київ у тому числі, і ситуація доволі складна.

Тому варто ще трохи зачекати. І будемо бачити, як розвиватиметься динамічно ситуація, в тому числі й на сході.

Зрозуміло, що людям важко знаходитися далеко від своїх домівок. Я знаю, що у багатьох людей просто вже гроші закінчуються.

Але якщо є можливість ще трошки почекати і не повертатися, принаймні дітей не завозити в Київ – варто це зробити", наголосила Маляр.

На запитання, чи варто зачекати з поверненням до 9 травня, Маляр не змогла підтвердити, що після цієї дати повертатися буде безпечніше.

З її слів, росія продовжує накопичувати військову силу для наступу на Україну, Київ залишається метою ворога, а загрози зберігаються для всієї країни.

Маляр погодилася, що "у ворога була амбіція пройтися 9 травня по Києву".

"Почерк російського КДБ і російської армії полягає в тому, що вони все намагаються приурочити до якихось дат історичних.

День незалежності і 9 травня – це для них дві ключові дати, коли вони намагаються найбільше капостей нам зробити. Тому, можливо, це й не безпідставно.

Але зараз в активній фазі бої на сході України, завдаються ракетно-бомбові удари і по Харківській, і по Донецькій, і по Запорізькій області.

Триває активна фаза війни – і це означає, що ризик зберігається по всій території України.

Станом на сьогодні російська армія накопичує максимально свої сили для того, щоб здійснювати ескалацію в подальшому.

Вони накопичують війська не тільки вздовж російсько-українського кордону, вони готуються й по території Білорусі, щоб звідти завдавати удари.

Вони ведуть вже певну підготовку на території так званої невизнаної Придністровської республіки. Ці загрозі потрібно усвідомлювати", зазначила Маляр.

Нагадаємо, у США передбачають довготривалу війну росії проти України і, за даними ЗМІ, вже думають про запаси зброї на випадок, якщо війна в Україні триватиме роками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: