fbpx
Сьогодні
15:38 14 Кві 2022

Турчинов повідомив, що крейсер "Москва"- не перший результат роботи української ракети "Нептун"

Відпрацювання по російському крейсеру "Москва" – не перше ефективне застосування українських крилатих ракет "Нептун"

Про це повідомив екссекретар РНБО Олександр Турчинов у Фейсбук, пише Рубрика.

Як зазначив Турчинов, це не перше ефективне застосування "Нептуна".

Він повідомив, що два тижні тому українська крилата ракета завдала удару по російському кораблю "Адміралу Ессену".

"Протиракетні засоби "Ессена" запеленгували загрозу тільки при підльоті, відкривши загороджувальний вогонь, але навіть з пошкодженнями, наша ракета нанесла кораблю значних втрат, вивівши його з бойової операції", наголосив екссекретар РНБО.

Він також додав, що для прориву протиракетного захисту по "Москві" був зроблений пуск одразу двух ракет – результат відомий всьому світу.

У 2015-2019 роках Турчинов опікувався ракетною програмою нашої країни.

Він пояснив, що проект розробки та виготовлення "Нептуна" був реалізований КБ "Луч" в нереально короткий термін за мінімального фінансування в умовах військового протистояння з росією.

У 2018 році були проведені вдалі випробування та знищені морські цілі.

Планувалося виготовлення не тільки наземного мобільного комплексу, але і комплексів крилатих ракет морського та повітряного базування.

На жаль, останні проекти були призупинені після 2019 року, зазначив Турчинов, висловивши сподівання, що всі призупинені ракетні програми будуть відновлені "і наші крилаті ракети знайдуть свої цілі і в московському кремлі".

Турчинов подякував військовими, які мужньо і професійно знищують ворога, а також вченим і виробничникам з КБ "Луч" і інших підприємств ОПК на чолі з Героєм України Олегом Коростельовим за їх унікальний внесок в оборону нашої держави.

Довідка.

Нагадаємо, що крейсер "Москва" та патрульний корабель ЧФ РФ "Василь Биков" були тими, хто погрожував захисникам українського острова Зміїний.

На вимогу російського агресора – здатися прикордонники відповіли фразою, яка вже стала легендарною – "русский военный корабль иди нах..й!".

Ввечері 13 квітня радник Офісу Президента Арестович повідомив, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" ЗСУ вразили ракетний крейсер "Москва"Чорноморського флоту РФ.

Це сталося в районі близько 20 морських миль від острова Зміїний.

14 квітня Міноборони Росії підтвердило, що ракетний крейсер "Москва" горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь "здетонував боєзапас".

Міноборони РФ стверджує, що крейсер "Москва" – на плаву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: