fbpx
Сьогодні
14:58 14 Кві 2022

Російський крейсер "Москва" отримав суттєві пошкодження і почав тонути, – ОК "Південь"

English version here

Фото: AFP

Уражений російський крейсер "Москва" внаслідок атаки Збройних сил отримав суттєві пошкодження, а після пожежі перекинувся і почав тонути

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.

"В Чорноморській операційній зоні ПКР "Нептун" уражений крейсер "Москва" – флагман чорноморського флоту Росії – отримав суттєві пошкодження.

Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєприпасу перекинули крейсер і він почав тонути.

Якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається", зазначив Назаров.

Він також повідомив, що за добу на Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника складають:

  • 54 вояк,
  • 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню "Град" і танк Т-72.

Збройні сили також знищили військову техніку та склад боєприпасів окупантів.

Довідка.

Нагадаємо, що крейсер "Москва" та патрульний корабель ЧФ РФ "Василь Биков" були тими, хто погрожував захисникам українського острова Зміїний.

На вимогу російського агресора – здатися прикордонники відповіли фразою, яка вже стала легендарною – "русский военный корабль иди нах..й!".

Ввечері 13 квітня радник Офісу Президента Арестович повідомив, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" ЗСУ вразили ракетний крейсер "Москва"Чорноморського флоту РФ.

Це сталося в районі близько 20 морських миль від острова Зміїний.

14 квітня Міноборони Росії підтвердило, що ракетний крейсер "Москва" горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь "здетонував боєзапас".

Міноборони РФ стверджує, що крейсер "Москва" – на плаву.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: