fbpx
Сьогодні
10:41 13 Кві 2022

У росії виникнуть проблеми з постачанням літію: Чілі та Аргентина припинили співпрацю з РФ

Аргентина та Чилі призупинили постачання в російську федерацію літієвої руди

Про це заявив заступник директора департаменту металургії та матеріалів Мінпромторгу Владислав Демидов, передають російські ЗМІ, пише ЕП.

"В Росії відсутній видобуток літієвої сировини, сировина надходить у вигляді карбонату літію в основному з Чилі, Аргентини, Китаю та Болівії.

Саме в реальних умовах відвантаження з Чилі та Аргентини припинені, поточна можливість отримувати сировину є тільки з Болівії", сказав він.

Потужності з переробки в Росії є, компанії переробляють карбонат літію задля забезпечення як внутрішніх потреб, і поставок експорту.

"По літію проблема взагалі-то вже гігантська, тому що у випадку, якщо буде відмова у постачанні сировини з Болівії, то, на жаль, літієвої сировини нам брати ніде", сказав чиновник.

Демидов також запропонував прискорити оформлення ліцензій на роботу компаній, здатних видобувати літій на території росії.

Літій, його з'єднання та сплави критично необхідні для технологічного розвитку багатьох галузей – автопрому, авіабудування, металургії, мікроелектроніки, хімії та інших.

Літій найбільш важливий для виробництва акумуляторних батарей великої ємності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: