fbpx
Сьогодні
11:55 13 Кві 2022

У Києві правоохоронці затримали трьох росіян, які переправляли диверсантів в Україну

Фото: Поліція Києва

У Києві силовики затримали росіян, які незаконно переправляли через державний кордон України диверсантів

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Київську міську прокуратуру, столичну поліцію.

Як зазначили у прокуратурі, протягом 2021 – 2022 років громадяни росії організували схему з незаконного переправлення росіян через державний кордон України.

Мета – здійснення диверсійної діяльності щодо військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України.

"Ці особи винаймали житло в Києві, підшуковували громадян України, які б відкривали в банках на своє ім'я рахунки та здійснювали на них перерахування коштів.

Також росіяни забезпечували їх балонами з фарбою, ймовірно для нанесення маркувань для координації російського вторгнення. Завербовані українці допомагали затриманим громадянам РФ пересуватися територією України", написано у повідомленні.

Крім того підозрювані передавали до РФ відомості, які могли зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України.

Під час проведених обшуків у затриманих росіян виявлено та вилучено банківські картки, на які перераховувались кошти, а також засоби зв'язку та зберігання інформації.

Наразі суд арештував усіх трьох підозрюваних.

росіянин диверсант

Фото: Київська міська прокуратура

В межах слідства правоохоронці встановлюють причетність цих осіб до інших злочинів.

росіянин диверсант

Фото: Київська міська прокуратура

За інкримінованою статтею правопорушникам загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: