fbpx
Сьогодні
15:18 13 Кві 2022

Міністр закордонних справ Литви заявив, що деякі країни ЄС категорично проти ембарго на нафту з росії

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що на переговорах щодо ембарго на російську нафту деякі країни Євросоюзу "категорично проти"

Про це повідомляє портал Delfi.

"Поки що у нас сильна протидія з боку кількох країн, але проєкт шостого пакету, підготовку якого розпочала Єврокомісія, містить пропозиції щодо нафти.

Вони можуть бути виключені категоричним вето, але ведуться переговори", заявив Ландсбергіс.

Міністр МЗС Литви не назвав, які країни не підтримують таких санкцій проти Росії.

Як повідомляла Рубрика, п'ятий пакет санкцій проти росії через її війну проти України Рада ЄС затвердила минулого тижня.

Він передбачає, серед іншого, ембарго на імпорт російського вугілля з серпня 2022 року, заборону російським та білоруським вантажним перевізникам працювати у ЄС, заборону надавати доступ до портів ЄС суднам, зареєстрованим під прапором Росії (крім деяких винятків).

Як писала Рубрика, Європейський союз (ЄС) готує шостий пакет санкцій проти россі з ембарго на імпорт нафти і нафтопродуктів.

Країнам-учасницям ЄС його можуть представити після Великодня.

"Шостий пакет санкцій проти Росії, швидше за все, буде представлений країнам ЄС незабаром після Великодня. Одне з найбільших питань полягатиме в тому, який обсяг нафтопродуктів включать в повне нафтове ембарго навіть з періодом поетапної відмови. Буде важко досягти консенсусу".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: