fbpx
Сьогодні
12:29 13 Кві 2022

Макрон вважає українців і росіян братами, тому не поспішає називати дії рф проти України геноцидом

English version here

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом, як це зробив президент США Джо Байден

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу France 2, повідомляє Рубрика з посиланням на CNN.

На запитання, чи він, як і Байден, використовуватиме термін "геноцид" для опису вбивств українців російськими військовими, Макрон сказав: "Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи [росіяни та українці] — брати".

"Я хочу продовжувати намагатися, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі", наголосив він.

"Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація неприйнятна і що це воєнні злочини. Ми переживаємо воєнні злочини, які є безпрецедентними на нашій землі — нашій європейській землі", підкреслив Макрон.

Він також зазначив про співпрацю Франції з Україною у розслідуванні воєнних злочинів.

"Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, було встановлено, що російська армія скоїла воєнні злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних", сказав Макрон.

Як повідомляла Рубрика, напередодні президент США Джо Байден вперше назвав дії РФ геноцидом.

"Я назвав це геноцидом, тому що стає все ясніше, що Путін просто намагається знищити ідею бути українцем, і доказів стає все більше", пізніше він пояснив свою позицію.

Нагадаємо, що лідери США загалом уникали використання слова "геноцид" у минулому, боячись необхідності втручання відповідно до міжнародної конвенції про геноцид.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: