fbpx
Сьогодні
15:03 12 Кві 2022

У Міноборони заявили, що росія мала стратегічний план тільки на початку війни, наразі - військові плани ситуативні

Росія зараз воює, орієнтуючись на бойову ситуацію, а не на стратегію, тому плани щодо всієї України будуть залежати від того, чим завершаться для ворожої армії бої на півдні й сході України

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила у загальнонаціональному ефірі телеканалів.

Маляр зазначила, що говорити про затишшя не доводиться, бо інтенсивність боїв не спадає.

Зі слів заступниці міністра оборони, в Україні значно більше територій, які у ворога відбиті або куди ворог не потрапив, але ситуація на захоплених територіях складна.

Вона вважає, що півночі країни ворог свої війська відвів для перегрупування, відпочинку й укріплення.

"Вони шукають на сьогодні засоби, щоб зібрати особовий склад, у них з цим проблеми попри те, що вони завжди говорили, що у них мільйон осіб особового складу. Зараз у це вже складно повірити.

Буде нанесений удар звідти чи не буде – однозначно не можна стверджувати.

Якщо до 24 лютого у Росії були чіткі стратегічні плани на коротку, але чітку перспективу, то зараз вони ситуативно планують.

У них на декілька днів вперед ідуть плани… Є загальна військова концепція, але частина дій, які здійснені російськими військами, і рішення, прийняті путіним, виходять за рамки військової логіки.

Вони емоційні іноді, ірраціональні часто. Тому тут не можна однозначно щось передбачати", наголосила Маляр.

Заступниця міністра підкреслила, потрібно бути готовим до будь-якого сценарію.

"Ризик страшних сценаріїв (для України) існує. Що таке страшні? Застосування хімічної зброї – ризик є.

Ризик того, що вони все таки будуть ще раз намагатись пробити кордони і просуватись вглиб території – теж є. Всі ризики є на сьогодні, тому що триває війна", зазначила Маляр.

Вона нагадала, що росія зараз концентрує великі зусилля на півдні й сході України, але це – лише "проміжні цілі, які ставить собі ворог перед тим, як націлитися на всю Україну".

"Південь, як і схід, становить стратегічний інтерес для ворога. Дуже складна ситуація тут", констатувала заступниця міністра.

"Якщо буде дозволяти їм бойова ситуація, – бо вони зараз орієнтуються тільки на неї, вже стратегічні плани в них практично зруйновані, – то вони, звісно, будуть реалізовувати свої плани щодо всієї України", – резюмувала Маляр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: