fbpx
Сьогодні
17:32 12 Кві 2022

Світовий банк готує пакет підтримки для України в розмірі 1,5 млрд доларів

Фото Reuters

Світовий банк готує пакет підтримки для України, яка потерпає від російської війни, в розмірі $1,5 мільярда, включно з виплатою $1 мільярда із фонду розвитку для найбідніших країн.

Про це, як повідомляє Reuters, заявив у вівторок президент Світового банку Девід Малпасс під час виступу у Варшаві.

«Світовий банк був створений у 1944 році, щоб допомогти Європі відновитися після Другої світової війни. Як і тоді, ми готові допомогти Україні з відбудовою, коли настане час», – заявив у цьому зв'язку Малпасс.

За його словами, виділення нового пакету допомоги Україні стало можливим завдяки схваленню в понеділок $1 мільярду допомоги в Міжнародній асоціації розвитку (IDA). Водночас, керівник СБ не вказав, звідки виділятимуться додаткові $500 мільйонів.

Малпасс зазначив, що підтримка України включатиме забезпечення важливих послуг, у тому числі видачу зарплат працівникам лікарень, а також пенсії та соціальні програми.

За процедурою, новий транш потребує повного схвалення Радою директорів Світового банку, що має відбутися впродовж найближчих тижнів.

Як повідомлялося, минулого місяця Світовий банк виділив $923 мільйони для України у вигляді двох траншів швидкого фінансування.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: