fbpx
Сьогодні
12:20 12 Кві 2022

Розвідка Міноборони заявляє, що в росії ворог планує теракти для нагнітання антиукраїнської істерії

English version here

Російські спецслужби готуються влаштувати серію терактів на території росії та в окупованому Криму для нагнітання антиукраїнської істерії

Про це повідомляє начальник Головного управління розвідки Міноборони, генерал-майор Кирило Буданов.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму", зазначив він.

Зі слів голови розвідки, це потрібно путінському режиму, щоб консолідувати росіян проти українців після провалу плану з мобілізації в Росії.

Буданов вважає, що теракти в прикордонних російських областях можуть подавати, як "помсту "українських націоналістів" за Бучу і Краматорськ".

А також на меті виправдати жорстокість росіян проти українського мирного населення.

Голова розвідки нагадав, що останніми днями російська влада "дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії".

Зокрема у Білгородській і Курській областях активно риють окопи, нагнітають паніку щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп.

Буданов також наголосив, що такий же сценарій Росія використовувала у Чечні – серія "гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків" стала підставою для знищення Чечні.

Довідка.

Нагадаємо, що вранці 1 квітня стало відомо про пожежу на нафтобазі у російському Бєлгороді, який розташований неподалік українського кордону.

Міноборони РФ заявило, що авіаудару по нафтобазі у російському Бєлгороді завдали два українські вертольоти Мі-24, хоча у перші дні війни російське відомство повідомляло, що знищило всю українську авіацію.

У Міноборони України відповіли, що Україна не несе відповідальності за всі катастрофи чи події, що відбуваються на території РФ, зокрема щодо пожежі на нафтобазі у Бєлгороді.

Також повідомлялося, що російських окупантів, яких виводили з Чорнобиля, планували перекинути до Бєлгородської області РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: